overzicht

“Op het grensvlak tussen strategie en creativiteit”

In het najaar van 2014 kwam Inge Dorssers aan boord bij Common Ground. Ze had een veeleer strategische achtergrond, maar ervoer al snel dat ‘ruimte maken’ ook creatief werk is. “Je wordt hier als adviseur deel van het creatief proces. Je waakt over de strategie, maar kan ook zeer fijne oplossingen helpen bedenken.”

“De basis van mijn functie als adviseur bij Common Ground is het uistippelen van de strategie, de wijze waarop we het proces kunnen inzetten om ruimtelijke projecten beter te maken. We denken na over de stakeholders die we willen bereiken en de boodschappen die we willen geven. Wat wil je dat mensen met die boodschap doen? Vanuit die denkoefening kom je als vanzelf bij creativiteit terecht. We stellen ons de vraag hoe je de boodschap op een creatieve manier kan brengen. Dat kan gaan over aantrekkelijke visuele elementen (een logo, een mooie huisstijl,…), maar ook over een creatieve actie die de aandacht trekt. Samen met grafische vormgevers en/of een architect ga je concreet aan de slag. Als adviseur word ik echt in het creatieve proces betrokken, je leert out-of-the-box denken.”

Werken met mensen

“Het zijn net die creatieve momenten waarop je veel feedback krijgt van mensen over de inhoudelijke kant van een project. Mensen begrijpen waarom iets moet gebeuren of ze stellen hun visie bij. Dat is het moment waarop je weet dat je het juiste publiek bereikt en dat je bijdraagt tot het project. Creativiteit is het middel om dat te bereiken en ik haal er veel voldoening uit als we die elementen kunnen samenbrengen. Samen met veel verschillende mensen werken aan maatschappelijk relevante projecten, dat zijn elementen die ik bij Common Ground heel sterk heb gevonden.”

Heb je zin om ons team te versterken?

Op 14 en 15 september organiseren wij, samen met ons zusterbedrijf Antenno, onze Attitude Days. De perfecte gelegenheid om elkaar uitgebreid te leren kennen in een leuk kader.

Goesting om er met ons Vollen Bak voor te gaan?

Bekijk onze vacatures bij Common Ground of Antenno, of stuur je CV en motivatiebrief op naar jobs@common-ground.eu. of jobs@antenno.be